Reteta de bezele cu frisca

Dupa ce a facut Reli cozonacul trandafir, l-am mancat iar pe tot fara sa apuc sa-i fac poza, au mai ramas 5 albusuri. Si cum la Reli nimic nu se arunca, totul se foloseste s-a pus in continuare pe facut si niste bezele.

Cele 5 albusuri impreuna cu 350 de grame de zahar se amesteca 5-10 minute cu telul. Si nu orisicum ci pe plita, pe apa clocotita. Se omogenizeaza bine pana cand se formeaza o spuma alba si nu se mai vede zaharul.

Compozitia se bate apoi cu mixerul. Se adauga si zeama de la ½ lamaie. Se intind foi pe hartie de copt unsa cu unt si se dau la cuptor pana se usuca bine. Cuptorul trebuie potrivit la 150 grade iar usa lui trebuie lasata complet deschisa.

Cel mai dulce desert ever se serveste cu frisca pe deasupra.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

© Mademoiselle Oui, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena