Jardin Majorelle, Marrakech








Marrakech este cunoscut ca fiind si “the capital of gardens” iar Jardin Majorelle este cea mai frumoasa dintre toate - este decorata in culori indraznete, are alei misterioase si o bogatie de plante.


Jardin Majorelle a fost proiectata de Jacques Majorelle la inceputul anilor ’20 si a fost deschisa publicului in anii ’40. Din 1980 ii apartine lui Yves Saint Laurent iar aici este si inmormantat designerul francez.


Marrakech, desi aflat intr-o zona secetoasa, are destula apa ca sa-si rasfete toate gradinile. Apa vine din muntii Atlas pentru ca au avut ei acum multi-multi ani ceva conducator foarte destept, nu mai stiu cum il cheama si nici ce rang avea, care a construit conducte si a adus din munti apa in oras. Asa ca, azi, Marrakech sta pe multe-multe conducte si nu duce lipsa de apa. Deci, daca iti doresti ceva cu adevarat, poti sa realizezi. Poti avea apa in desert.


Capitala turistica a Marocului e “petite” adica nu am vazut cladiri mai inalte de 4-5 etaje si toate sunt de culoarea caramizii. Palmierii sunt peste tot, asta si pentru ca palmierul e simbolul orasului dar si pentru ca au si grija sa nu dispara chiar daca de ceva timp orasul de innoieste cu constructii.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

© Mademoiselle Oui, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena