Eclere mici-mici-mici

Eclerele mici-mici-mici imi plac mult-mult-mult. Saptamana trecuta am fost acasa la Alba si mi-a facut mama intr-o seara o surpriza placuta si dulce. Desigur ca s-a incins si o discutie pe tema retetei, asa ca intre bucatarese – adica eu intrebam si mama incerca cu rabdare sa ma lamureasca ce e aia „cand da primul clocot” sau „un praf de sare”. Si uite asa, cand cu ochii pe mama, cand cu ei pe agentul 007 care se producea la TV, am petrecut ultima seara acasa.

Ajunsa la Bucuresti, in bucataria mea rezidentiala (care btw a consumat mai mult curent intr-o jumatate de an cat altele in 2 (doi!) ani), am incercat si eu reteta cu ingredientele: 125 g faina, 100 g unt, 250 ml apa, 3 oua, 1 praf de sare (care acum stiu ce inseamna) si 1 plic de budinca de vanilie de la Dr. Oetker.

Se pune apa la fiert intr-o oala de 1l cu untul si sarea. Cand a dat primul clocot (care acum stiu ce inseamna) se adauga faina, toata deodata, si se amesteca foarte repede cu lingura pana se dezlipeste coca de pe vas. Se ia oala de pe foc si se amesteca din cand in cand pana se raceste. Se adauga ouale, pe rand. Se amesteca pana se incorporeaza oul si abia apoi se adauga urmatorul.

Se formeaza gramajoare-gramajoare si se coc 30 min. in cuptorul cald bine, la foc potrivit (sau 180 grade). Nu trebuie unsa tava si nu se deschide cuptorul 20 min. Daca se deschide cuptorul mai repede de 20 min. raman lipicioase inauntru. La final se umplu cu budinca de vanilie de la Dr. Oetker si se pudreaza cu zahar.

Vorba lu’ Beatrice: sa-mi traiasca familia cea gatitoare de bucate gustoase! Indeed!

2 comentarii:

© Mademoiselle Oui, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena