Am transformat visinele proaspete de sambata intr-un “I’m sorry cake” de duminica. Intre cele doua momente, au fost implicate si: o bicicleta (a mea), o oglinda retrovizoare (a unui taximetrist), o gura mare si bogata (tot a mea).
In reteta de prajitura au fost implicate: 750 grame de visine bune-bune care n-au avut nicio vina decat ca s-au gasit in locul potrivit la momentul nepotrivit; 6 oua; 150 grame de zahar; 1 plic de zahar vanilat; 120 grame de faina; 100 grame de unt; o lingura de zeama de lamaie; coaja de la o lamaie.
Se pregateste o tava mare unsa cu unt si tapetata cu faina. Se bat albusurile spuma tare. Se adauga zaharul, zeama de lamaie si se bate pana cand albusurile se intaresc bine. Se adauga toate galbenusurile deodata si se bate in continuare. Se pune apoi faina, coaja de lamaie, untul topit dar rece si se amesteca usor de sus in jos.
Se toarna compozitia in tava si se niveleaza. Se adauga fructele date prin faina. Se da la cuptorul preincalzit, la foc potrivit (180 grade) si se coace cam o jumatate de ora. Nu se deschide cuptorul 15-20 minute. Dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu