Reteta de Lasagna


Vinerea este pentru mine o zi buna din 2 motive. Primul este cat se poate de clar pentru toata lumea: incepe weekend-ul. Al doilea este mai special: vine Reli in vizita de lucru adica gateste la mine in bucatarie. Eu nu o scap din ochi ore bune, cateodata o mai si ajut cu una alta.

Ultima bunatate gatita a fost lasagna. A fost atat-atat-ataaat de buna incat i-am cerut pe loc reteta pentru ca este una retele care trebuie date mai departe.

Ingrediente pentru sosul rosu de carne:
3 cepe
¼ telina
3 morcovi
1 ardei
1 lingura de ulei si 2 linguri de unt
450-500 grame carne tocata de vita
marar, patrunjel si 3-4 catei de usturoi maruntiti
2 oua

Ingrediente pentru sosul alb de lapte:
2 linguri de unt
1 lingura de faina
lapte si smantana

Nu se poate fara:
Foile de lasagna Barilla
Cascaval

Se inabusesc legumele, se adauga carnea tocata si se lasa pe foc amestecandu-se mai mereu timp de 20-30 min. Se adauga 400 ml bulion si se mai lasa pe foc pana cand “se ridica grasimea deasupra”, exprimarea exacta a lu’ Reli. Se adauga verdeata si usturoiul si se lasa sa se raceasca.

In timpul asta nu se sta degeaba, se prepara sosul alb din 2 linguri de unt si 1 lingura plina de faina. Se amesteca sa nu se faca cocoloase, se adauga sare, lapte si se fierbe pana se ajunge la consistenta smantanii. Se ia de pe foc si se adauga si smantana.

Dupa ce s-a racorit, peste sosul rosu de carne se sparg 2 oua si se amesteca.

Se unge tava cu unt, se toarna 1/3 din sosul alb, se intind foile de lasagna, se mai toarna sos alb si apoi se adauga primul strat din sosul rosu de carne. Se repeta: foile de lasagna, sosul alb, sosul rosu. Pe deasupra se rade cascaval si se pun bucati de unt din loc in loc. Se lasa la cuptor timp de 40 de minute, la 180˚.

Un comentariu:

  1. Interesant e ca Reli nu fierbe foile de lasagna... eu am incercat si nu am reusit sa le fierb, s-au lipit intre ele :(

    RăspundețiȘtergere

© Mademoiselle Oui, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena